Οδηγίες Χρήσης Μαθημάτων

Αρχεία μαθήματος


Σε κάθε σελίδα του βιβλίου περιγράφονται κάποιες από τις λειτουργίες και δυνατότητες της εφαρμογής: δηλαδή, το κάθε μάθημα περιέχει οδηγίες και σχετικές επεξηγήσεις για τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος (φυσικά μπορείτε να πειραματιστείτε και μόνοι σας).

Για να εκτελέσετε αυτές τις βηματικές οδηγίες συνήθως θα χρειαστεί να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας τα αρχεία μαθήματος για το κάθε κεφάλαιο (θα τα βρείτε στην ενότητα Εξάσκηση του αντίστοιχου κεφαλαίου). 


Σε κάθε κεφάλαιο θα υπάρχουν μεμονωμένα αρχεία ή / και συμπιεσμένο αρχείο .zip που περιέχει τα αρχεία που θα χρειαστείτε για το συγκεκριμένο κεφάλαιο, όπως στο παράδειγμα της παρακάτω εικόνας.

lesson files

    • Θα πρέπει να κατεβάσετε το συμπιεσμένο αρχείο τοπικά στον υπολογιστή σας και να το αποσυμπιέσετε.

Οδηγίες Αποσυμπίεσης

1. Κατεβάστε τα αρχεία κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο το συμπιεσμένου φακέλου, για παράδειγμα Αρχεία Πέμπτου Μαθήματος - lesson05 όπως στην παρακάτω εικόνα. Θα βρείτε αντίστοιχο σύνδεσμο σε κάθε μάθημα.

lesson files

2. Μεταβείτε στο φάκελο που κατέβηκε ο συμπιεσμένος φάκελος με τα αρχεία - συνήθως είναι ο φάκελος Λήψεις (Downloads) του υπολογιστή σας. 

2

3. Για καλύτερη οργάνωση μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο μέσα στα Έγγραφά σας με όνομα Photoshop Lessons  και να μεταφέρετε (σύρετε) όλα τα συμπιεσμένα που θα κατεβάσετε μέσα σε αυτό το φάκελο για αποσυμπίεση και χρήση.

3

Εναλλακτικά μπορείτε να αντιγράψετε το συμπιεσμένο φάκελο στο νέο φάκελο που δημιουργήσατε κάνοντας τα παρακάτω βήματα:

    1. Επιλέξτε το συμπιεσμένο φάκελο (π.χ. lesson05.zip), κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε το Αντιγραφή 
    2. Μεταβείτε στο φάκελο Έγγραφα > Photoshop Lessons και κάντε δεξί κλικ σε κενό χώρο και Επικόλληση.

4. Κάντε δεξί κλικ πάνω στο συμπιεσμένο φάκελο π.χ.  lesson05.zip και στη συνέχεια επιλέξτε Εξαγωγή Όλων...

4

Στο π.δ. Εξαγωγή αρχείων θα σας ζητηθεί να επιλέξετε φάκελο προορισμού καθώς και το αν θα εμφανιστούν τα αρχεία που θα εξαχθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

5

Έχετε δημιουργήσει ένα νέο φάκελο με όνομα lesson05 και μέσα θα βρείτε όλα τα αρχεία που θα χρειαστείτε για τα μαθήματα του πέμπτου μαθήματος.

6

Τα ίδια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσετε σε κάθε κεφάλαιο για τα συμπιεσμένα αρχεία lesson01.zip, lesson02.zip, lesson03.zip κ.ο.κ


Δείτε ένα σχετικό βίντεο

​ ​