Προετοιμασία του Μαθήματος

Διαφορές μεταξύ λειτουργικών συστημάτων


Στις περισσότερες περιπτώσεις, το Premiere Pro CC λειτουργεί το ίδιο τόσο σε Windows όσο και σε macOS. Υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων, κυρίως λόγω ζητημάτων που αφορούν συγκεκριμένα την πλατφόρμα. Τα περισσότερα από αυτά είναι απλώς διαφορές στις συντομεύσεις πληκτρολογίου, τον τρόπο εμφάνισης των (παραθύρων) διαλόγων και τον τρόπο ονομασίας των κουμπιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα στιγμιότυπα οθόνης έγιναν στην έκδοση Windows του Premiere Pro και ενδέχεται να εμφανίζονται κάπως διαφορετικά από τη δική σας οθόνη.

Όπου διαφέρουν συγκεκριμένες εντολές, σημειώνονται στο κείμενο. Οι εντολές των Windows παρατίθενται πρώτα, ακολουθούμενες από το αντίστοιχο macOS, όπως το Ctrl+C/Cmd+C. Γενικά, το πλήκτρο Ctrl των Windows είναι ισοδύναμο με το πλήκτρο Command (ή Cmd) στο macOS και το πλήκτρο Alt των Windows είναι ισοδύναμο με το πλήκτρο Option (ή Opt) στο macOS.

Καθώς προχωρούν τα μαθήματα, οι οδηγίες μπορεί να περικοπούν ή να συντομευτούν για να εξοικονομηθεί χώρος και χρόνος, με την υπόθεση ότι έχετε ήδη κατανοήσει τις βασικές έννοιες που έχουν εμφανιστεί νωρίτερα στο μάθημα. Για παράδειγμα, στην αρχή ενός μαθήματος ενδέχεται να σας ζητηθεί να "πατήσετε Ctrl+C/Cmd+C." για να αντιγράψετε κείμενο ή ένα στοιχείο κώδικα. Αργότερα, μπορεί να σας ζητηθεί απλώς να "αντιγράψετε" κείμενο ή ένα στοιχείο κώδικα. Αυτές πρέπει να θεωρούνται πανομοιότυπες οδηγίες.

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε δυσκολίες σε κάποια συγκεκριμένη εργασία, ανατρέξτε σε προηγούμενα βήματα ή ασκήσεις σε αυτό το μάθημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν μια άσκηση βασίζεται σε έννοιες που καλύπτονται νωρίτερα, θα παραπεμφθείτε στο συγκεκριμένο μάθημα.