Βιβλίο 5. Δημιουργία Βίντεο Προβολής Διαφανειών (δείγμα)

5.02 Αρχικές ρυθμίσεις ενός slide show


Επειδή το slide show περιέχει πολλές εικόνες, είναι καλή ιδέα να αποφασίσετε την προκαθορισμένη διάρκεια των σταθερών εικόνων ώστε να μην χρειαστεί να κάνετε τη ρύθμιση για κάθε εικόνα χωριστά. Γι αυτό το project θέλετε η κάθε διαφάνεια να εμφανίζεται για 4 δευτερόλεπτα, και το σημείο στο οποίο μπορείτε να ορίσετε την προκαθορισμένη διάρκεια είναι το π.δ. Preferences (Προτιμήσεις) του Premiere Pro.

  1. Ανοίξτε το π.δ. Preferences (μενού Edit) κι επιλέξτε το πάνελ Timeline

  2. Για το Still Image Default Duration (Προκαθορισμένη διάρκεια σταθερών εικόνων) επιλέξτε Seconds (Δευτερόλεπτα) ορίστε την τιμή σε 4.


  3. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Ξεκινήστε το στάδιο επεξεργασίας της παραγωγής χρησιμοποιώντας τις τεχνικές ρύθμισης του project που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει στα προηγούμενα κεφάλαια:

  1. Αποσυμπιέστε τα αρχεία του project και αποθηκεύστε τα σε έναν φάκελο που δημιουργήσατε για αυτό το project.

  2. Δημιουργήστε ένα νέο project με όνομα TravelToPeloponnese (ή όπως αλλιώς θέλετε).

  3. Αποθηκεύστε το project στο φάκελο που δημιουργήσατε.

  4. Μεταβείτε σε workspace που να εμφανίζει το Project panel, όπως το Assembly workspace.
Όλες οι εικόνες βρίσκονται σε ένα φάκελο κι αυτό κάνει ευκολότερη την εισαγωγή τους με μία κίνηση. Εισαγάγετε τον φάκελο Photos στο project με όποια μέθοδο προτιμάτε. Επειδή εισάγετε φάκελο αντί για αρχείο, ο φάκελος προστίθεται ως κάδος (bin) μέσα στο Project panel.

Εισαγάγετε και το φάκελο Audio, που περιέχει το αρχείο MoonlightBeach.mp3 στο Project panel (όχι μέσα στον κάδο Photos, αφού πρόκειται για τη μουσική του slide show). Το αρχείο MoonlightBeach_Attribution.txt θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα για τα credits, αν θέλετε μπορείτε να το εισαγάγετε αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσετε στο slide show ως έχει.