Βιβλίο 5. Δημιουργία Βίντεο Προβολής Διαφανειών (δείγμα)

5.03 Δημιουργία Sequence


Στα προηγούμενα project είδαμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε σεκάνς απλώς με το να σύρουμε ένα βίντεο ή μια εικόνα στο Timeline, ή με το να κάνουμε δεξί κλικ επάνω σε ένα βίντεο ή μια εικόνα και να επιλέξουμε New Sequence from Clip.

Εδώ όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί κάθε μια από αυτές τις φωτογραφίες έχει διαφορετική ανάλυση και μέγεθος. Έτσι θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τη σεκάνς και μετά να προσθέσουμε τις εικόνες σε αυτήν, προσαρμόζοντας τις εικόνες στις προδιαγραφές της σεκάνς.

Θα επιλέξετε ένα preset που είναι πλησιέστερο στις διαστάσεις frame υψηλής ευκρίνειας και στο υψηλό επίπεδο ποιότητας που πρέπει να έχει η παρουσίαση όταν παίζει σε έναν υπολογιστή, το οποίο είναι η υψηλότερη ποιότητα του παραδοτέου όπως ορίστηκε στις απαιτήσεις προπαραγωγής.

  1. Για να ανοίξετε το π.δ. New Sequence χρησιμοποιήστε έναν από τους παρακάτω τρόπους:
  2. Στο π.δ. New Sequence
    1. Eπιλέξτε το κατάλληλο preset - καθώς οι περισσότερες από τις εικόνες έχουν τραβηχτεί με ψηφιακή μηχανή, επιλέξτε Digital SLRDSLR 1080p30.
      Το preset DSLR 1080p30 χρησιμοποιεί το πολύ δημοφιλές στάνταρ υψηλής ποιότητας 1080p βίντεο (1920x1080-pixel μέγεθος frame , προοδευτική σάρωση) στα 30 frames το δευτερόλεπτο.
    2. Στο πλαίσιο κειμένου Sequence Name εισαγάγετε το όνομα της σεκάνς, π.χ. TravelSlideShow

    3. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Η σεκάνς έχει δημιουργηθεί κι έχει ανοίξει στο Timeline panel. Θα πρέπει τώρα να προστεθούν κλιπ.