Βιβλίο 5. Δημιουργία Βίντεο Προβολής Διαφανειών (δείγμα)

5.04 Προσθήκη audio clip στη σεκάνς και δημιουργία διπλότυπου


Υπάρχουν πάνω από 50 στοιχεία για προσθήκη στη σεκάνς.  Το να σύρετε την κάθε μια από αυτές τις εικόνες χωριστά στο Timeline panel, να προσαρμόσετε τη διάρκειά της, και να προσθέσετε μεταβάσεις (transitions) σε κάθε κλιπ, θα έπαιρνε πάρα πολύ ώρα.

Ευτυχώς το Premiere Pro έχει τρόπους για να επιταχύνει την προσθήκη πολλαπλών αντικειμένων σε μια timeline καθώς και να προσθέτει μεταβάσεις.

Μέχρι τώρα οι περισσότερες από τις νέες σεκάνς που δημιουργήσατε είχαν βασιστεί σε ένα από τα αρχικά video clips. Σε αυτό το project δεν γίνεται να προχωρήσετε με αυτόν τον τρόπο, καθώς δεν υπάρχουν αρχικά video clips - είναι είτε σταθερές εικόνες, είτε ήχος. 

Πρώτα από όλα θα προσθέσετε τον ήχο στη σεκάνς ώστε να καθορίσετε τη διάρκεια του slide show. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε δύο αντίγραφα του slide show οπότε θα δημιουργήσετε διπλότυπο της σεκάνς με τον ήχο.

  1. Από το bin Audio στο Project panel προσθέστε το MoonlightBeach.mp3 στο track A1 της σεκάνς.

    Όπως βλέπετε, η διάρκειά του είναι αρκετά μεγαλύτερη από τις προδιαγραφές αλλά δεν αποτελεί πρόβλημα, μπορούμε να τη μειώσουμε κατάλληλα στη συνέχεια.

  2. Στο Project panel, επιλέξτε το project TravelSlideShow (ή όπως το έχετε ονομάσει) και δημιουργήστε αντίγραφό του με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
    • Δεξί κλικ> Duplicate
    • Μενού EditDuplicate

  3. Μετονομάστε το αντίγραφο σε Markers.
    Θα εργαστείτε με αυτήν τη σεκάνς αργότερα.