Βιβλίο 5. Δημιουργία Βίντεο Προβολής Διαφανειών (δείγμα)

5.06 Προσθήκη πολλών στοιχείων σε σεκάνς

5.06.01 Προσθήκη πολλών στοιχείων σε κανονικά διαστήματα


Χρησιμοποιήστε αυτήν την τεχνική όταν θέλετε να προσθέσετε επιλεγμένα στοιχεία πολυμέσων στο Timeline με το ίδιο διάστημα μεταξύ της έναρξης κάθε στοιχείου. Σε αυτήν την περίπτωση, το διάστημα βασίζεται στην τιμή της ρύθμισης Still Image Default Duration που ορίσατε νωρίτερα στις Προτιμήσεις της εφαρμογής.

  1. Αν είναι απαραίτητο μεταβείτε σε χώρο εργασίας Editing.

  2. Βεβαιωθείτε ότι η σεκάνς TravelSlideShow είναι επιλεγμένη στο Timeline και ότι το playhead βρίσκεται στην αρχή της.

  3. Στο Project panel, αν είναι απαραίτητο μεταβείτε στον κάδο Photos.

  4. Επιλέξτε μενού EditSelect All (επιλογή όλων).
    • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Ctrl+A.
    • Αν θέλετε να παραλείψετε κάποιες εικόνες, μπορείτε να επιλέξετε με Shift (για συνεχόμενες εικόνες) ή με Ctrl (για μη συνεχόμενες).
    • Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε πρώτα όλες τις εικόνες και στη συνέχεια με πατημένο το πλήκτρο Ctrl κάντε κλικ στις εικόνες που θέλετε να παραλείψετε.

  5. Στο Project panel κάντε κλικ στο κουμπί Automate to Sequence  (αυτοματοποιημένη σεκάνς). 
    • Θα εμφανιστεί το π.δ. Automate To Sequence.

  6. Στο π.δ. Automate To Sequence εφαρμόστε τις παρακάτω ρυθμίσεις:
    • OrderingSort Order ώστε να εισαχθούν οι εικόνες με τη σειρά που τις έχετε τακτοποιήσει.
    • PlacementSequentially ώστε να εισαχθούν με τη σειρά η μια μετά την άλλη - η άλλη επιλογή είναι να εισαχθούν σε καθορισμένα markers αλλά εφόσον δεν έχουμε ορίσει κάποια markers, δεν είναι ενεργή.
    • Clip Overlap: ορίστε την επιλογή στα 30 Frames αν είναι απαραίτητο - με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει αρκετή επικάλυψη ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε κάποια μετάβαση.
    • Apply Default Video Transition (εφαρμογή προκαθορισμένης μετάβασης βίντεο): φροντίστε να είναι επιλεγμένο.

      Σημείωση: 
      Εάν θέλετε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μετάβαση που εφαρμόζεται μεταξύ στοιχείων στο Timeline, κάντε το πριν ξεκινήσετε αυτά τα βήματα. Στο πάνελ Effects, αναπτύξτε το Video Transitions (Μεταβάσεις βίντεο), κάντε δεξί κλικ (Windows) ή Control-κλικ (macOS) τη μετάβαση που θέλετε και επιλέξτε Set Selected as Default Transition (Ορισμός επιλεγμένης ως προεπιλεγμένης μετάβασης).



  7. Στο π.δ. Automate To Sequence κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

    Τα κλιπ προστίθενται στη σεκάνς χρησιμοποιώντας την τιμή Still Image Default Duration που έχει καθοριστεί στο π.δ. Preferences, χρησιμοποιώντας τη σειρά ταξινόμησης που χρησιμοποιήσατε και εφαρμόζοντας την προεπιλεγμένη μετάβαση μεταξύ κάθε στοιχείου. Όλη αυτή η sequence χρειάστηκε μόνο λίγα λεπτά για να δημιουργηθεί.

    Σημείωση: Αν θέλετε να αλλάξετε το ζουμ του Timeline panel ώστε να χωράνε όλα τα στοιχεία σε αυτό, πατήστε το πλήκτρο Backslash ).



  8. Παίξτε τη σεκάνς. Χρειάζεται αρκετές βελτιώσεις ακόμα αλλά θα δούμε τι ακόμα μπορεί να γίνει λίγο αργότερα. Αποθηκεύστε την εργασία σας.


Αντικατάσταση με κλιπ από τον κάδο

Μπορεί εκ των υστέρων, καθώς παίζετε τη σεκάνς, να διαπιστώσετε ότι θέλετε να αντικαταστήσετε ένα στοιχείο στη sequence με ένα άλλο στοιχείο. Δείτε πώς το κάνετε αυτό:

  1. Στο Project panel ή στο bin, επιλέξτε το στοιχείο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

  2. Στο Timeline panel, επιλέξτε το στοιχείο που δεν θέλετε πια.

  3. Επιλέξτε μενού ClipReplace with ClipFrom Bin.

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε οποιαδήποτε από τις αλλαγές ή τις μεταβάσεις, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τις τεχνικές επεξεργασίας που έχετε μάθει σε προηγούμενα κεφάλαια.


Εξάσκηση

  • PP_4_6a_AutomateToSequence_Ex01 In the Stills sequence, create a rough cut of the three still images in the Photos bin by using the Automate to Sequence feature. The images must display in the following order: 1. Vista 2. Temple 3. River. Set the image duration to 80 frames with a 20-frame overlap that uses the default video transitions.
      • Στη σεκάνς Stills, δημιουργήστε ένα rough cut των 3 στατικών εικόνων του Photos bin χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Automate To Sequence. Οι εικόνες πρέπει να εμφανίζονται με την παρακάτω σειρά:
          1. Vista
          2. Temple
          3. River
        • Ορίστε τη διάρκεια των εικόνων σε 80 frames με 20-frames επικάλυψη και χρήση της προεπιλεγμένης μετάβασης βίντεο.