Βιβλίο 5. Δημιουργία Βίντεο Προβολής Διαφανειών (δείγμα)

5.10 Εξαγωγή πολλαπλών εκδόσεων με το Adobe Media Encoder


Οι απαιτήσεις για αυτό το project καθορίζουν δύο εκδόσεις: 

  • μία έκδοση βελτιστοποιημένη για γρήγορη διαδικτυακή παράδοση και 
  • μια άλλη έκδοση βελτιστοποιημένη για αναπαραγωγή υψηλής ποιότητας σε έναν υπολογιστή στην υπηρεσία μνήμης. 
Έχετε δύο διαφορετικές εκδόσεις της sequence που θα παρέχετε και στις δύο μορφές. Αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε εξαγωγή από το Premiere Pro τέσσερις φορές, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Adobe Media Encoder CC, ένα εργαλείο που συναντήσατε για πρώτη φορά στο Κεφάλαιο 1.

Θα ρυθμίσετε την αρχική εξαγωγή στο Premiere Pro. Αυτή η πρώτη εξαγωγή θα χρησιμοποιεί τις ίδιες ρυθμίσεις με την sequence, η οποία θα παράγει μια έκδοση υψηλής ποιότητας.

  1. Ανοίξτε τη σεκάνς TravelSlideshow.

  2. Επιλέξτε μενού File> Export> Media

  3. Κάντε κλικ στο μενού Format κι επιλέξτε H.264

  4. Κάντε κλικ στο μενού Preset κι επιλέξτε Match Source - High Bitrate.

  5. Στην καρτέλα Video, κάντε κλικ στο μενού Bitrate Encoding κι επιλέξτε VBR, 2 pass
    • Η κωδικοποίηση δύο περασμάτων μπορεί να παράγει υψηλότερη ποιότητα για το ίδιο μέγεθος αρχείου σε σύγκριση με την κωδικοποίηση ενός περάσματος, οπότε χρησιμοποιείται εδώ για την παρουσίαση υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, η κωδικοποίηση δύο περασμάτων απαιτεί περισσότερο χρόνο για την επεξεργασία.
    • Σημείωση: εάν αλλάξετε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις μετά την επιλογή μιας preset, το μενού Presets θα αλλάξει σε Custom (Προσαρμοσμένο) επειδή έχετε αλλάξει τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις για το συγκεκριμένο Preset. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις προσαρμογές σας ως δική σας προεπιλογή.
    • Αν δεν μπορείτε να δείτε την επιλογή Bitrate Encoding, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στην καρτέλα Video. Είναι κοντά στο κάτω μέρος της καρτέλας Video, οπότε μεγιστοποιήστε το π.δ. Export Settings ή κυλίστε τη ράβδο κύλισης μέχρι κάτω μέσα στην καρτέλα Video.

  6. Κάντε κλικ στο Output Name και βεβαιωθείτε ότι η πρώτη εξαγωγή θα αποθηκευτεί στη θέση που θέλετε και με το σωστό όνομα. Προσθέστε HD στο τέλος του ονόματος για να δείξετε ότι αυτή θα είναι η έκδοση υψηλής ποιότητας.
    • Να έχετε υπόψιν ότι θα κάνετε rendering σε πολλές εκδόσεις της σεκάνς αυτής. να έχετε ένα πλάνο που θα τις αποθηκεύσετε (μήπως πρέπει να είναι σε ξεχωριστούς φακέλους; ) και πώς θα ονομάσετε την κάθε μία ώστε να μπορείτε να τις ξεχωρίσετε εύκολα.

  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Queue για να στείλετε τη σεκάνς στο Media Encoder.

  8. Ανοίξτε τη σεκάνς Markers και επαναλάβετε τα βήματα 1-7.

Τώρα θα μεταβείτε στον Adοbe Media Encoder και θα ρυθμίσετε τις άλλες εκδόσεις των δύο σεκάνς από εκεί καθώς είναι σαφώς λιγότερη δουλειά από το να κάνετε άλλες δυο εξαγωγές μέσα από το Premiere Pro.

  1. Μεταβείτε στον Media Encoder.

  2. Στο πάνελ Queue, επιλέξτε μια από τις σεκάνς και μετά κάντε Ctrl+Click (Windows) ή Command+Click (macOS) στην άλλη σεκάνς ώστε να είναι και οι δύο επιλεγμένες.

  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Duplicate. Και οι δύο σεκάνς αντιγράφονται - παρατηρήστε ότι τα ονόματα αρχείων δείχνουν ποιο είναι το αντίγραφο.

  4. Επιλέξτε τα δύο αντίγραφα (τα αρχεία που τα ονόματά τους τελειώνουν σε _1).

  5. Κάντε κλικ στο μενού Preset (όχι στο κείμενο) για οποιαδήποτε από τις επιλεγμένες σεκάνς και επιλέξτε YouTube 1080p HD. Το εφαρμοσμένο preset αλλάζει και για τις δύο επιλεγμένες σεκάνς.

  6. Αποεπελέξτε τα στοιχεία, και κάντε κλικ στο πλαίσιο κείμενου Output File για το πρώτο αντίγραφο κι επεξεργαστείτε το ώστε το όνομα αρχείου να τελειώνει σε LQ (Low Quality), και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Save.

  7. Επαναλάβετε για το άλλο αντίγραφο.

  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Play για να ξεκινήσετε το rendering της ουράς.

  9. Το Media Encoder σάς δείχνει ποιες σεκάνς επεξεργάζεται, την πρόοδο όλων των σεκάνς και την πρόοδο και τη μικρογραφία κάθε σεκάνς που επεξεργάζεται αυτήν τη στιγμή.