Οδηγίες Χρήσης Μαθημάτων - Τεχνικός Υπολογιστών

Ερωτήσεις Προσομοίωσης Εξετάσεων


Σε πολλές σελίδες Ψηφιακών Βιβλίων θα βρείτε διαδραστικές ασκήσεις που επιτρέπουν την ελεγχόμενη χρήση εργαλείων και λειτουργιών σε περιβάλλον προσομοίωσης της εφαρμογής. 

Δείτε μία διαδραστική άσκηση από το κεφάλαιο 13.A. Δικτύωση (Networking):




Μερικές επεξηγήσεις για τη λειτουργία των διαδραστικών ασκήσεων

Οι ενέργειες που ζητά η εκφώνηση μπορούν να εκτελεστούν μόνο με έναν (αποδεδειγμένα σωστό) τρόπο (από τους πολλούς πιθανούς τρόπους). 

Συνήθως οι ενέργειες πρέπει να γίνουν με τη σειρά που τις ζητά η εκφώνηση.

  • σε κάποιες περιπτώσεις η εκφώνηση προσομοιάζει σε αντίστοιχες εκφωνήσεις εξετάσεων που ναι μεν έχουν συγκεκριμένη φρασεολογία αλλά αυτή δεν αντιστοιχεί στη σειρά με την οποία μπορούν να γίνουν οι ενέργειες για να εκτελεστεί η άσκηση.

Στο λευκό πλαίσιο αριστερά με την επικεφαλίδα Instructions εμφανίζεται η εκφώνηση της άσκησης  εκτελέστε το ζητούμενο της άσκησης. 
    • Διαβάστε προσεχτικά, και εκτελέστε τις ενέργειες.

Κουμπιά:

1. Ανανέωση - Ξαναφορτώνει την άσκηση από την αρχή - ισοδυναμεί με την Ανανέωση της ιστοσελίδας.

2. Πίσω - Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε ένα βήμα πίσω στην άσκηση κάθε φορά που το πατάτε.

3. Εμπρός - Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε ένα βήμα πίσω στην άσκηση κάθε φορά που το πατάτε.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, κάτω από τις οδηγίες μπορεί να εμφανιστεί κίτρινο πλαίσιο με βοηθητικές συμβουλές και πληροφορίες για τη διαδικασία. 


Με την ολοκλήρωση της άσκησης, θα εμφανιστεί κουμπί Submit (Υποβολή) στο κάτω μέρος των οδηγιών - κάντε κλικ σε αυτό για να εμφανιστεί η βαθμολογία σας.

 --> 


Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουμε ποια είναι η επόμενη κίνηση που πρέπει να γίνει, πολύ απλά, κάνουμε κλικ μέσα στο περιβάλλον της εφαρμογής, όπως αυτό εμφανίζεται στην άσκηση. 


  • Θα εμφανιστεί κόκκινο πλαίσιο στο κατάλληλο σημείο για να μας καθοδηγήσει στην επόμενη ενέργεια  και το σύστημα θα εκτελέσει την επόμενη ενέργεια.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Πίσω αν θέλετε να ξαναδείτε τη βοήθεια ή να κάνετε το βήμα μόνος σας αυτήν τη φορά.

Σημειώσεις:

  • Όταν χρειάζεται να εισάγετε κείμενο συνήθως θα χρειαστεί στο τέλος της πληκτρολόγησης να πατήσετε κάποια πλήκτρο για να προχωρήσει η άσκηση στο επόμενο βήμα. Αφήνοντας το ποντίκι επάνω στο πλαίσιο κειμένου όπου πρέπει να εισάγετε το κείμενο, θα εμφανιστεί η κατάλληλη συμβουλή:

  • Όταν χρειάζεται να πατήσετε το πλήκτρο Shift ή το πλήκτρο Control το πάτημά τους γίνεται ως ξεχωριστή κίνηση και όχι απαραίτητα μαζί με το κλικ που θα ακολουθήσει.
  • Αν χρειαστεί να εισάγετε αριθμούς, μην χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο, αλλά τα πλήκτρα αριθμών επάνω από τους χαρακτήρες γραμμάτων.