MOS 2016 - Οδηγίες Χρήσης

Ψηφιακό Βιβλίο

Τα Ψηφιακά Βιβλία περιέχουν σελίδες με την πλήρη ύλη της σειράς μαθημάτων.

Δείτε ένα συνοπτικό Βίντεο στο τέλος της σελίδας


Για να "ανοίξετε" ένα Ψηφιακό Βιβλίο

  • απλώς κάντε κλικ σε αντίστοιχο σύνδεσμο, όπως τον παρακάτω: 

    • το completion box (πλαίσιο ολοκλήρωσης) στα δεξιά είναι με συνεχόμενη γραμμή, υποδεικνύοντας ότι μπορείτε εσείς να το σημειώσετε ως ολοκληρωμένο ή μη ανάλογα με την πρόοδο της μελέτης σας.
  • μπορείτε επίσης να ανοίξετε το βιβλίο σε νέα καρτέλα αν κάνετε δεξί κλικ στο όνομά του και > Άνοιγμα δεσμού σε νέα καρτέλα (η διατύπωση μπορεί να διαφέρει λίγο ανάλογα με το φυλλομετρητή).

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Ψηφιακό Βιβλίο

  • Το Ψηφιακό Βιβλίο θα πρέπει να το μελετήσετε έχοντας ανοιχτή την αντίστοιχη εφαρμογή (δηλαδή το PowerPoint ή όποια άλλη εφαρμογή μελετάτε) και εκτελώντας τις εντολές με χρήση των εργαλείων που περιγράφονται στο κείμενο των σελίδων του.

1. Στη γραμμή διεύθυνσης εμφανίζεται η διεύθυνση της τρέχουσας ιστοσελίδας (δηλαδή το url της). Αν θελήσετε να στείλετε κάποια απορία στην ακαδημαϊκή υποστήριξη, αντιγράψτε τη σχετική διεύθυνση κι επικολλήστε την στο μήνυμα ώστε να είναι πιο σαφές (περισσότερες πληροφορίες στη σχετική σελίδα).

2. Η γραμμή πλοήγησης στο επάνω μέρος της σελίδας χρησιμεύει για τη μετακίνηση από το βιβλίο σε άλλες σελίδες της εκπαιδευτικής πύλης:

  • Home / Αρχή: θα μεταφερθείτε στην αρχική σελίδα της εκπαιδευτικής πύλης
  • MOS PowerPoint 2016 EN: θα μεταφερθείτε στην κύρια σελίδα του μαθήματος
  • 1. Create and manage presentations: θα μεταφερθείτε στη συγκεκριμένη ενότητα κάθε φορά

3. Ο πίνακας περιεχομένων (TABLE OF CONTENTS) του Ψηφιακού Βιβλίου στα αριστερά χρησιμεύει για την πλοήγηση σε άλλες σελίδες του τρέχοντος βιβλίου.

  • Με σκούρο μπλε εμφανίζεται η τρέχουσα σελίδα ενώ με πορτοκαλί οι υπόλοιπες σελίδες του ψηφιακού βιβλίου.
  • Κάντε κλικ σε σύνδεση (τίτλος σελίδας με πορτοκαλί γράμματα) για να μεταβείτε στην αντίστοιχη σελίδα του τρέχοντος βιβλίου.

4. Το block ADMINISTRATION / ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ επιτρέπει την αποθήκευση και / ή την εκτύπωση μεμονωμένων σελίδων του Ψηφιακού Βιβλίου ή και ολόκληρου του Ψηφιακού Βιβλίου και θα δούμε παρακάτω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τη χρήση του.

5. Η ύλη μαθήματος που παρουσιάζεται στην τρέχουσα σελίδα. 

6. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά πλοήγησης Previous (Πίσω) / Next (Εμπρός) για να μεταβείτε στην προηγούμενη ή στην επόμενη σελίδα του ψηφιακού βιβλίου αντίστοιχα.


Για να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε το Ψηφιακό Βιβλίο:

  1. Στο πλαίσιο (block) ADMINISTRATION / ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ κάτω από το TABLE OF CONTENTS (Πίνακας Περιεχομένων) Ψηφιακού Βιβλίου (και κάτω από το μπλοκ Navigation), κάντε κλικ στο σύνδεσμο:
    • Print book (αν θέλετε να εκτυπώσετε ολόκληρο το τρέχον Ψηφιακό Βιβλίο), ή στο
    • Print this chapter (αν θέλετε να εκτυπώσετε μόνο την τρέχουσα σελίδα του Ψηφιακού Βιβλίου)

  2. Και στις δύο περιπτώσεις θα ανοίξει σε μικρό νέο παράθυρο φυλλομετρητή το τρέχον βιβλίο ή η τρέχουσα σελίδα ως νέα ιστοσελίδα. Μεγιστοποιήστε το νέο παράθυρο φυλλομετρητή.

  3. Για να εκτυπώσετε:
    1. Στην επάνω αριστερή γωνία θα εμφανίζεται υπερσύνδεσμος Print book / Print this chapter ανάλογα με το τι έχετε επιλέξει. Κάντε κλικ στον υπερσύνδεσμο.
    2. Θα εμφανιστεί π.δ. Εκτύπωση, στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε τον εκτυπωτή, την περιοχή εκτύπωσης (όλες τις σελίδες ή συγκεκριμένες) και τον αριθμό αντιτύπων. Κάντε τις κατάλληλες ρυθμίσεις και πατήστε το κουμπί ΟΚ.

  4. Για να αποθηκεύσετε το βιβλίο ή τη σελίδα:
    1. Κάντε δεξί κλικ στην ιστοσελίδα και επιλέξτε το Save Page As... (ή το Αποθήκευση σελίδας ως...) - θα εμφανιστεί παράθυρο διαλόγου για την αποθήκευση της ιστοσελίδας.
    2. Στο π.δ. Αποθήκευση ως, επιλέξτε τη θέση αποθήκευσης του αρχείου (συμβουλή: μην αλλάξετε το όνομα του, ώστε να είναι πιο εύκολα ταυτοποιήσιμο) και πατήστε το κουμπί Αποθήκευση.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο

​ ​