MOS 2016 - Οδηγίες Χρήσης

Exam Tasks

Τα Exam Tasks παρέχουν διαδραστική εξάσκηση με εκφωνήσεις από past papers εξετάσεων και βαθμολογούνται. Λειτουργούν διαφορετικά από τα Practice Tasks.

Κατ' αρχάς κάτω από την επικεφαλίδα των Exam Tasks θα βρείτε πιθανές διατυπώσεις εκφωνήσεων όπως αυτές εμφανίζονται στις εξετάσεις, καθώς κι επεξηγήσεις.

Στη συνέχεια θα βρείτε σημειακές εκφωνήσεις (όχι σεναριακές όπως στα Practice Tasks) που μπορείτε να τις εκτελέσετε κι εσείς χρησιμοποιώντας τα αρχεία του κεφαλαίου.

Δεξιά υπάρχει η αντίστοιχη διαδραστική εξάσκηση σε μορφή Exam Task όμως. 


Ας δούμε τα Exam Tasks:

Πρόκειται για διαδραστικές ασκήσεις (χρειάζεται δηλαδή να εκτελέσετε κάποιες ενέργειες για να τις ολοκληρώσετε).

Ο στόχος τους είναι να εξοικειωθείτε με τις εκφωνήσεις και τα ζητούμενα των εξετάσεων πριν ή αφού εκτελέσετε τις ίδιες ασκήσεις και στην πραγματική εφαρμογή. Οι ερωτήσεις αυτές βαθμολογούνται, αλλά φυσικά μπορείτε να τις επαναλάβετε όσες φορές θέλετε.

Μπορείτε να κάνετε κλικ είτε στην εικόνα είτε στον κωδικό της άσκησης (π.χ. PP16_ExamTask_1-1_Ex01) για να ανοίξει η άσκηση σε νέα καρτέλα.

Διαβάστε προσεχτικά τις παρακάτω οδηγίες για τη χρήση τους:

Στη σελίδα αυτή εμφανίζεται ως επικεφαλίδα ο κωδικός της άσκησης.

  • Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την άσκηση, θυμηθείτε να αναφέρετε τον κωδικό σας στο μήνυμα που θα στείλετε στο support.

Ακριβώς από κάτω εμφανίζεται η άσκηση προσομοίωσης.

  • Ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης που διαθέτετε καθώς και τις δυνατότητες του υπολογιστή σας θα διαφέρει ο χρόνος φόρτωσης της ερώτησης προσομοίωσης. Για όση ώρα φορτώνει η ερώτηση θα εμφανίζεται μια μπαταρία αντί για την ίδια την ερώτηση.
    • Προσοχή: θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το Flash Player στο φυλλομετρητή σας για τον ιστότοπο e.labtech.gr
  • Οι ασκήσεις προσομοίωσης προσομοιάζουν το περιβάλλον της εφαρμογής αλλά δεν διαθέτουν όλες τις αντίστοιχες δυνατότητες.

Ας δούμε συνοπτικά τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε:

  1. Ο κωδικός της ερώτησης
  2. Η εκφώνηση της ερώτησης
  3. Ανανέωση - η ερώτηση "φορτώνει" από την αρχή απαλείφοντας όποιες ενέργειες έχουν ήδη γίνει
  4. Πίσω - κάντε κλικ εδώ για να μετακινηθείτε στο προηγούμενο βήμα και να επαναλάβετε την ενέργεια
  5. Εμπρός - κάντε κλικ εδώ για να μετακινηθείτε στην επόμενη ενέργεια 

Αν κάνετε κλικ σε σημείο της άσκησης όπου δεν υπάρχει λειτουργικότητα, θα εμφανιστεί πλαίσιο με κόκκινο περίγραμμα, όπως στο παράδειγμα δεξιά, για να σας υποδείξει πού θα έπρεπε να γίνει η επόμενη ενέργεια. 

Η άσκηση θα προχωρήσει μόνη της στο επόμενο βήμα. 

Μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί (και να χάσετε το βαθμό) ή να κάνετε κλικ στο κουμπί Πίσω και να εκτελέσετε σωστά την ενέργεια μόνοι σας.

Αφού εκτελέσετε όλες τις ενέργειες που ζητά η εκφώνηση, το κείμενο της εκφώνησης θα αντικατασταθεί με το κουμπί Show results.

Πατήστε το για να μεταβείτε στη σελίδα αποτελέσματος.

Εδώ βλέπετε πόσες σωστές ενέργειες είχατε (You Scored) από τις συνολικά απαιτούμενες ενέργειες (Maximum Score) καθώς και το ποσοστό ακρίβειας (Accuracy).

Το κείμενο της εκφώνησης έχει αντικατασταθεί με τη φράση The Task is complete.

  • Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Ανανέωση για να ξανατρέξετε την άσκηση όσες φορές θέλετε.


Δείτε ένα σχετικό βίντεο

​ ​